Postorderperenner

Äntligen anlände försändelsen från perennfolket.se till mitt utlämningsställe! I paketet fanns åtta perenner som jag valt ut speciellt med tanke på alla olika pollinatörer som svirrar runt i gläntan.

åtta halvstora plantor står i en samlad grupp utställda på gräsmattan. istället för plastkrukor har de brunt omslagspapper runt rotklumparna. längst fram står två lammöron med silvriga blad, bakom dem finns tre lejonsvans med stora ljusgröna, hjärtformade blad och längst bak står tre kransveronika med tunna lansettformade blad på raka stjälkar.

Det blev tre kransveronika, tre gul lejonsvans och två lammöron. I rabatten där svärdsliljorna står växer det redan lammöron, men det är en sort som inte blommar. Jag blev besviken när jag förstod att de enbart är avsedda som marktäckare. Därför passade jag på att lägga till den blommande varianten när det var dags att runda upp antalet plantor i beställningen.

Kransveronikorna satte jag bakom stjärnflocka, flox och gullboll. Lejonsvansen får ta över platsen där rosenmalvorna stått. (Jag vet inte om det är de milda vintrarna eller dovhjortarna som är skurken i dramat men gläntan lider nu akut brist på rosenmalvor.) De båda lammöronen samsas med blågull, kärleksört, stockros och kungsljus vid verandan.

Nu återstår att stödvattna varje dag så att de nya plantorna får möjlighet att etablera sig. I framtiden får de klara sig efter bästa förmåga, precis som de andra torparväxterna, men nu blir de extra väl omhändertagna.

Har vi tur med vädret så blommar kanske några av dem för första gången redan i sommar.

En reaktion på ”Postorderperenner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.