Rabarberchutney

För att ta tillvara överflödet av rabarber har jag också testat ett recept på chutney. Den färdiga chutneyn skall vila i cirka tre månader innan användning. Så det dröjer ett tag innan jag säkert kan säga hur den blev. Provsmakningen var i alla fall delikat sötsyrlig med lite rökiga undertoner.

konservburkar med brunröd chutney och blåvitrutiga etiketter där det står "Kitty's porch - Homemade - Rhubarb Chutney" mot en blåvitrandig bakgrund.

Rabarberchutney

Jag använde:

600 gr rabarber
4,5 dl äppelcidervinäger
1 ,5 stort äpple
1 stor gul lök
1/3 vitlök
350 gr syltsocker
1 rågad tsk currypulver
0,3 msk salt
ingefära – bit stor som två tummar
1 dl russin

Skala och kärna ur äpplena, skär i stora bitar.
Tvätta rabarberstjälkarna och skär dem i stora bitar.
Skala den gula löken och vitlöksklyftorna. Dela dem i stora bitar.
Skala ingefäran och skär den i tunna strimlor

Blanda alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Koka upp under omrörning.
Sätt sedan ner värmen till låg och låt chutneyn koka i cirka två timmar.

OBS! Kräver stadig övervakning och omrörning för att inte bränna fast i botten. Häll upp den färdiga chutneyn på varma steriliserade burkar. Sätt på lock och etiketter.

Låt burkarna stå minst tre månader innan användning.

Annonser

2 reaktioner på ”Rabarberchutney

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s