Sylt på rabarber och äpple, med kanel

Vi har bara två rabarberplantor men de ger kopiösa mängder rabarber. Det känns som slöseri att inte ta vara på den. Så det var lägligt att jag hittade ett nytt syltrecept.

Fem glasburkar med sylt och etiketter som säger "Kitty's porch Rhubarb Apple Jam Made with love and cinnamon" står på ett vitt tyg med svart bladmönster.
Kisse äter inte sylt men tar gärna åt sig äran.

 

Sylt på rabarber och äpple, med kanel

 

Jag använde:

750 gr rabarber, skuren i bitar

750 gr skalade och urkärnade äpplen, skurna i bitar

700 gr syltsocker

2,5 dl vatten

2 msk mald kanel

2 tsk Atamon

 

Urdiskade och steriliserade konservburkar.

 

Gör så här:

Blanda ihop rabarber, äpple, socker och vatten i en stor kastrull. Sätt på spisplattan på låg temperatur. Rör om då och då för att undvika att ingredienserna fastnar i botten av kastrullen. Fortsätt tills rabarbern är mosig. Vid behov, mosa äppelbitarna mot kastrullkanten med en gaffel.

Strö i kanelen. Rör om och låt sjuda i 20 min på låg värme. Koka sedan upp sylten och skumma av den.

Stäng av spisen och ta bort kastrullen från plattan.

Blanda i ungefär 1 tsk Atamon per liter färdig sylt.

Häll sedan över den varma sylten i de tomma och rengjorda konservburkarna. Sätt på locken. Klistra på etiketter. Låt burkarna svalna innan de ställs in i skafferiet.

 

Den här sylten blev väldigt god. Söt utan att vara jolmig och med en tydlig smak av kanel.

Annonser

En reaktion på ”Sylt på rabarber och äpple, med kanel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s