Maskros som grönsak

På våren är vi flitiga med maskrosjärnet. Då syns bladrosetterna bäst och det finns en rimlig chans att minska antalet fröbollar. Trots vår nit är det alltid några maskrosor som klarar sig undan upptäckt. Åtminstone ett tag till.

på en vit tallrik med blå blomdekor ligger blancherade maskrosblad som vänts med sambal olek
Ett smakrikt tillbehör på menyn.

Efter att ha lagat Koreansk maskrossallad har maskrosorna delvis fått en annan status. Nu är de också ”väldigt närodlade ingredienser som används i matlagning”.

Det var inte vårspäda blad som jag tillagade. Den färdiga rätten blev därför lite besk, ungefär som endive eller ekbladssallad. Något som kompletterade den stekta halloumin väldigt bra.

Maskrosorna får inte en fristad. Långtifrån. Men fortsättningsvis hamnar kanske bara pålrötterna i röthinken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s