Baconbanditer!

Mitt test att skydda jordgubbslandet mot nattfrost med höstlöv misslyckades kapitalt!

fd jordgubbsland vid skogsbrynet, helt uppbökat av vildsvinstrynen.
Här fanns det ett jordgubbsland …

Eller … det kanske var lyckat, det kommer vi aldrig att få veta? För det här var synen som mötte oss. Vildsvinen har varit framme igen. Och när de bökat har de nogsamt hållit sig inanför jordgubbslandets kanter.

Jag lyckades faktiskt hitta tio plantor i jordhögarna. Har förstås ingen aning om vad det är för sorter. Eftersom vi gillar jordgubbar blir det till att beställa nya. Innan de landar i brevlådan måste jag gräva om landet. Lägga grästorven med svålen nedåt längst ner i botten. Överst fyller jag på med köpejord och planterar de tappra överlevarna.

Får se om det här var en tillfällighet eller om jordgubbar är lika lockande för grisar som potatis? Det skulle vara väldigt synd för oss.

5 reaktioner på ”Baconbanditer!

  1. Nej, vi har inte ställt ut burkar. Men nog finns det urinskvättar i buskagen och jag vattnar med ”guldvatten”. Misstänker att aromen dunstar för fort för att få någon direkt effekt hos oss. Kanske skall testa med ett par burkar just vid jordgubbarna? Använder du glasburkar med spikhål i locken?

   Gilla

   1. Japp, typ köttfärsås eller potatisburkar av glas. Slår fyra hål med en spik efter att jag fyllt dem med koncentrerad urin till hälften. De luktar fortfarande, ett år och en vinter senare, märkbart för oss människor. Vilket borde vara starkt för djuren. 6-7 stycken placerade runt om på marken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s