Hallon och röda vinbärssylt

Vi har fått en väldigt bra hallonskörd i år. Därför kan jag med gott samvete använda en del av bären till nya smakexperiment. I slänten var vinbärsbusken full med mogna bär.

Tanken slog mig då – hur blir det om man blandar två röda bärsorter? Dags att testa!

Slutresultatet,  en sylt på hallon och röda vinbär, blev så gott att jag gärna delar med mig av receptet.

syltburkar med hallon och röda vinbärssylt
Smaskig sylt på hallon och röda vinbär.

 

Sylt på hallon och röda vinbär

 

Du behöver:

800 gr rensade röda vinbär

800 gr rensade hallon

1 kg syltsocker

2 tsk Atamon

 

Urdiskade och steriliserade konservburkar.

 

Gör så här:

Lägg bären i en stor kastrull. Mosa dem med en potatisstöt för att få ut saften. (Börja med de röda vinbären, annars kommer de att slinka undan i bärmoset. Ta sedan hallonen.)

Koka upp bärmoset i kastrullen. Blanda i syltsockret. Koka upp på nytt.

Stäng av spisen och ta bort kastrullen från plattan.

Blanda i ungefär 1 tsk Atamon per liter färdig sylt.

Häll sedan över den varma sylten i de tomma och rengjorda konservburkarna. Sätt på locken. Klistra på etiketter. Låt burkarna svalna innan de ställs in i skafferiet.

Annonser

5 reaktioner på ”Hallon och röda vinbärssylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s