Fylld krollilja i vardande

Jag tror att jag tog årets första getingbo nu i helgen. Det var en liten grå boll, kanske tre centimeter i diameter, som hängde i vindstaket.

Spontant kändes den alldeles för liten för att en getingdrottning skulle få plats i den. Men den fanns inte där förra helgen …

För att vara på den säkra sidan tryckte jag till bollen så den blev alldeles platt. Vi får se hur länge det dröjer innan vi hittar nästa?

Jag kände mig faktiskt rätt så elak efteråt. Det är instinkter som driver getingarna. Inte illvilja. Synd att vi båda tycker att vår stuga är ett bra ställe att tillbringa sommaren.

kallmora krollilja stjälkar
Min Kallmora tänker ta ordentligt med plats i rabatten.

Desto roligare var det att se hur frodig min Kallmora är nu. Jag planterade den ganska sent på året och var osäker på om jag verkligen hade satt den tillräckligt djupt?

Det verkar definitivt som om den är beredd att ha överseende med eventuella misstag från min sida. Bra krollilja sköter sig själv!

Kallmora är en gammaldags sort. Det är den första löken som sålts som del av Grönt Kulturarv. En etikett som visar att växten har odlats ett längre tag i Sverige och är väl anpassad till vårt klimat. (Att läsa bakgrundshistorierna som finns nedtecknade om den aktuella sorten är en rolig bonus.)

Blommar den redan första året blir jag överraskad. Och glad.

 

 

Annonser

En reaktion på ”Fylld krollilja i vardande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s