Krusbärssylt

Det var sensommar och krusbärsbuskens grenar dignade av bär. Jag plockade för glatta livet. När jag fått ihop fem kilo slutade jag helt enkelt att hålla räkningen. En hel del bär hamnade i frysen men ett par kilo blev sylt. Perfekt till vintermånadernas müsli och frukostfil.

Receptet tog jag från Icakuriren. Min vana trogen modifierade jag det en liiiiiten aning.

krusbarssylt
”Kitty’s porch” – hemlagad sylt av bästa sort.

Krusbärssylt:

2 liter krusbär (mogna, inte övermogna)

2 dl vatten

7 dl syltsocker

2 tsk atamon

Snoppa och skölj bären. Koka dem tillsammans med vattnet på låg värme i ca 15 min. Tillsätt sedan sockret och höj temperaturen stegvis. Låt koka upp. När bären sjunker till botten är sylten färdig.

Ta av grytan från spisen. Tillsätt atamon.

Häll upp sylten på rena, varma glasburkar. Skruva på locken ordentligt. Ta fram ett par grytlappar för att skydda händerna. Vänd sedan burkarna försiktigt upp och ner så att sylten rinner fram och tillbaka. Det gör att det bildas ett vakuum som förseglar ordentligt.

Låt svalna. Sätt på etiketter. Ställ in de färdiga syltburkarna i skafferiet.

Annonser

En reaktion på ”Krusbärssylt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s