Blåbärssylt, fast ändå inte

blabarsris
Fullmatade och saftiga blåbär.

Receptet nedan, något modifierat, från Rutiga Kokboken. Utgiven på ICA bokförlag:

2 liter blåbär, rensade

6, 5 dl syltsocker

2 tsk atamon (en tsk per liter bär)

Varva bär och socker i en kastrull. Värm långsamt upp på spisen och låt sedan sylten koka i ca 15 min. Skumma av. När sylten är klar så hälls den upp den på varma, steriliserade burkar.

En sats blåbärssylt kokade jag tillsammans med äkta vaniljstång. Det var ett tips från en matintresserad vän från Tyskland. Där är det ett sätt att göra supergod pannkakssylt.

blabarssylt
Voila! En burk hemgjord blåbärssylt.

Precis när jag satt etiketter på de färdiga burkarna läser jag en artikel om superbär i tidningen Filter. Där lär jag mig också att det inte är blueberries som jag plockar utan bilberries.

Nästa år blir det nya etiketter. Nu orkar jag inte byta.

3 reaktioner på ”Blåbärssylt, fast ändå inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s