
Receptet nedan, något modifierat, från Rutiga Kokboken. Utgiven på ICA bokförlag:
2 liter blåbär, rensade
6, 5 dl syltsocker
2 tsk atamon (en tsk per liter bär)
Varva bär och socker i en kastrull. Värm långsamt upp på spisen och låt sedan sylten koka i ca 15 min. Skumma av. När sylten är klar så hälls den upp den på varma, steriliserade burkar.
En sats blåbärssylt kokade jag tillsammans med äkta vaniljstång. Det var ett tips från en matintresserad vän från Tyskland. Där är det ett sätt att göra supergod pannkakssylt.

Precis när jag satt etiketter på de färdiga burkarna läser jag en artikel om superbär i tidningen Filter. Där lär jag mig också att det inte är blueberries som jag plockar utan bilberries.
Nästa år blir det nya etiketter. Nu orkar jag inte byta.
3 reaktioner på ”Blåbärssylt, fast ändå inte”