Sommarens smaker på burk

Ibland hänvisar jag, bara halvt på skämt, till ”min inre ekorre”. Det är den där delen av mig som blir så oerhört nöjd och tillfreds av att vara hyfsat väl förberedd på diverse eventualiteter.

Det är min inre ekorre som ser till att det alltid finns konserver och torrvaror i skafferiet. Den fyller på med toapapper ute på dasset och tvål i handfatet innan det tar slut. Det är också den som kånkar in ved i stugan innan vi åker hem. Så det finns där vid kaminen när vi kommer tillbaks nästa gång.

Vad händer då när ekorren får härja fritt bland blåbärsris och bärbuskar hela sommaren?

sasongens-sylt
Fem sorters sylt.

Resultatet blir sylt. Mycket sylt. Faktiskt en väldig massa sylt. Jag har kokat blåbärssylt, hallonsylt, kungssylt, krusbärs & rabarbersylt samt krusbärssylt. Hade vi bara haft fler tomma glasburkar skulle det blivit ännu mer.

På etiketterna står det ”Kitty’s porch”. Det kändes som ett bra namn eftersom vi och skruttkatten tillbringat många sköna stunder just på verandan. Förhoppningsvis kommer lite av den känslan tillbaka i vinter när vi tar en sked hemgjord sylt till morgonfilen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s