Förvånansvärt effektiva getingdödare.

På verandan, där både vi och katten uppehåller oss, vill vi inte ha otäcka gifter. Helst av allt vill vi inte över huvud taget använda gift någonstans på tomten. Men allra minst där.

Samtidigt är det getingsäsong. De är nyfikna djur och undersöker omgivningarna i sin jakt på näring och möjliga hot. Alltså är det upplagt för laddade möten runt matbordet.

Som tur är har vi skaffat oss ett par bra hjälpmedel.

 

Blomspruta med såpvatten
Såpvatten är extremt effektivt mot getingar.

En blomspruta är billig i inköp, enkel att använda och ruskigt effektiv mot getingar. Fyll den med såpvatten och finkalibrera inställningen så den sprutar en lång stråle. Nu har du ett vapen som är livsfarligt för getingarna men harmlöst för dig och omgivningen.

Det räcker med att du lyckas pricka getingen med en eller två ordentliga duschar med såpvatten för att den skall dö. Fort går det dessutom. Om det i stridens hetta hamnar såpvatten på bordsduken eller i håret på någon gäst är det inte heller hela världen. Det är enkelt att torka av.

Getingfälla av petflaska
Detta är resultatet efter bara ett par dagar.

Som komplement till blomsprutan har vi ett antal hemsnickrade getingfällor som vi gjort av pet-flaskor. Den senaste hänger precis ovanför verandan. Fördelarna med den är att den fungerar dygnet runt och kräver minimalt med underhåll.

Nu är det mest arbetare som kryper ner och drunknar. Tidigare på säsongen lyckades vi fånga in ett par drottningar innan de byggde sina bon. Grymt men effektivt.

En reaktion på ”Förvånansvärt effektiva getingdödare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s