Det är något som rör sig därute …

… och en nyfiken liten kisse måste förstås kolla upp vad det kan vara?

Nyfiiken på omgivningen
Fullt fokus på omgivningen.

Efter den första traumatiska helgen när precis allt var jätte-jätte-jätteläskigt har katten funnit sig väl till rätta på verandan. Hon är väldigt intresserad av att ta in alla ljud och dofter. Ibland står hon med nosen så hårt tryckt mot nätet att morrhåren sticker ut som en liten kvast på andra sidan.

Spindlar, myror och skalbaggar som kommer krypande gör hon processen kort med. Flygande insekter möts av ett ivrigt, men inte speciellt effektivt, viftande med tassarna.

Porslinskatt
Vem? Jag? Nej, jag har suttit här hela tiden.

Ljudet av getingsurr är väldigt lockande. Humlor låter däremot bara läskigt. I ena fallet springer hon med spetsade öron mot källan. I andra fallet gömmer hon sig och överlåter åt oss att hantera den ovälkomna gästen.

För säkerhets skull skyndar vi oss att använda flugsmällan på getingarna innan kisse hinner fånga dem. Detta eftersom ingen av oss är roade av veterinärbesök.

Om lillkatten bara visste vilket arbete som husse lagt ner på att näta in verandan ordentligt. Fast det är klart, förstod hon det skulle hon säkert sura över att vi är så ogina att vi hindrar henne från att sticka ut och jaga?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s